Moona

Kiropraktiikka urheilijan apuna

Kiropraktiikka auttaa urheilijaa vammojen ja niiden ennaltaehkäisyn kanssa,
Kiropraktiikka auttaa urheilijaa vammojen ja niiden ennaltaehkäisyn kanssa,


Olen SM-tason yleisurheilija ja lajini on 800 metrin sekä 1500 metrin juoksu. Olen kilpaillut yleisurheilussa SM-tasolla jo 15 vuoden ajan ja parhain saavutukseni on SM-kisoissa 800 metriltä viides sija vuodelta 2019. Hakeuduin kiropraktikolle pitkäaikaisen pakara/lonkkakivun vuoksi, mikä häiritsi suorituskykyäni ja teki juoksemisesta toispuolista. Käyn säännöllisesti hieronnassa, mutta se pelkästään ei tuonut tarvittavaa apua vaivaani. Kipu haittasi sen verran paljon, että kesän kilpailukauden läpivienti näytti jo epätodennäköiseltä. Päätin, että täytyy kokeilla jotain muutakin hieronnan lisäksi, jos aion kesällä kilpailla ja päädyin Joonan vastaanotolle.

Ensimmäisellä kerralla Joona kyseli tarkkaan taustatietoja mm. ongelmani kestoa ja missä tilanteissa se ilmenee. Joonalla on yksilöllinen ja erittäin ammattitaitoinen ote, joten minulla oli heti täysi luotto hänen tekemiseensä. Jo ensimmäisen kerran jälkeen juoksu alkoi mennä parempaan suuntaan ja pitkään vaivannut lonkkakipu alkoi hellittää. Kehossa alkoi vihdoin paranemisprosessi kohti tasapainoisempaa juoksua ja maksimaalista suorituskykyä. Kohdallani vaadittiin kuitenkin useampi hoitokerta, jotta pääsin taas kokemaan juoksun helppouden. Huomasin, että säännölliset hoitokerrat koko kesän ajan auttoivat kehoa ja liikeratoja palaamaan normaaliin toimintaansa ja mikä tärkeintä - sain ehjän kilpailukauden. Ajat kisoissa paranivat viikko viikolta. Onnistuin vielä kauden tärkeimmissä kilpailuissa SM-kisoissa juoksemaan ennätykseni 800 metrillä!

Sain Joonalta lisäksi hyvät kotijumppaohjeet ennaltaehkäisyyn ja kehon vahvistamiseen sekä apua myös päivätyöni tietokoneen äärellä istumisen tuomiin niskakipuhin. Suosittelenkin kiropraktiikkaa kokonaisvaltaisen kehon hyvinvoinnin ylläpitoon ja tähän Joonan asiantuntevaa osaamista.