Migreeni

Migreeni on toistuva ja voimakas päänsärky, johon liittyy usein muita oireita, kuten pahoinvointia, oksentelua, valo- ja ääniherkkyyttä. Migreeni voi olla hyvin haitallinen ja vaikuttaa merkittävästi henkilön elämänlaatuun. Migreenikohtauksen aikana potilas saattaa kärsiä voimakkaasta päänsärystä, joka voi kestää useita tunteja tai jopa päiviä.
Migreenin syitä ei vielä täysin tunneta, mutta uskotaan sen johtuvan hermoston ja verisuonten toiminnan häiriöistä. Migreeniin liittyvät laukaisevat tekijät voivat vaihdella yksilöittäin, mutta niihin kuuluvat esimerkiksi stressi, univaje, tiettyjen ruoka-aineiden syöminen, ympäristötekijät ja hormonaaliset muutokset. Migeenikoilla on havaittu usein olevan myös yläniskan nivelten ja pehmytkudosten toiminnallisia häiriöitä. 
Kiropraktiikka on hoitomuoto, joka keskittyy erityisesti tuki- ja liikuntaelimistön ongelmiin, kuten selkärangan virheasentoihin ja nivelten toimintahäiriöihin. Vaikka kiropraktiikka ei ole ensisijainen hoitomuoto migreenin hoidossa, monet potilaat ovat raportoineet kiropraktiikan auttaneen lievittämään heidän migreenioireitaan.
Kiropraktikot käyttävät manuaalisia tekniikoita, kuten nikamien manipulointia ja mobilisointia, tarkoituksenaan palauttaa kehon oikea toiminta ja lievittää kipua.